CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

Nom:
Bisbalenc®

Codi de gestió:

FP50013

Propietari:

Pastisseria Sans
Joan Sans Solés
Av. Les Voltes, 4
17100 La Bisbal (Girona)
e-mail: info@sans-bisbalenc.com
www.sans-bisbalenc.com

Data del registre:

28 de maig de 1966

Número:
482.352

Mides:
34 x 8,5 x 3,5 cm.

Pes (aprox.):
350 gr.


L'HISTÒRIA DEL BISBALENC

L'any 1932, Modest Sans i Viñas, en la seva primera pastisseria de la Bisbal creà uns postres amb pasta de full, cabell d'àngel, sucre i pinyons, al que anomenà "Bisbalenc". Avui, es segueix elaborant amb la mateixa fórmula i qualitat artesana que en el seu inici, pel fill i net del seu inventor.

Poc després s'afegí el model de massapà, aconseguint així dos gustos prou diferenciats per a distintes preferències. Era interessant que el producte tingués unes característiques essencials com: una durada d'aproximadament una setmana sense necessitat de fred, una facilitat per ser transportat i principalment un gust homogeni que convencés al màxim nombre de paladars.

Molt ràpidament va tenir acceptació entre la clientela local i comarcal, però quan de debò es va estendre la seva fama, va ser ja en els començaments del turisme, cap els anys 50. Des de llavors i mitjançant les persones que ens venen a visitar, el Bisbalenc® s'ha anat coneixent en molts indrets d'Europa i fins i tot del Nou Continent.

EL CREADOR


En Modest Sans i Viñas nasqué l'any 1902 en una casa de pagès, a Fallines, prop de Cervià de Ter - Girona, fill entre bastants germans.

Als 13 anys el seu pare el va portar a començar l'aprenentatge de pastisser a Figueres. Després de treballar a Girona, Alcoi, França i Santa Coloma es va establir a la Bisbal l'any 1927.

Home inquiet per la seva professió, en arribar el 1932 intentà avançar-se als gustos de l'època creant el Bisbalenc®.

IDEAL PER A QUALSEVOL OCASIÓ

Gràcies al seu sabor i a les seves propietats és un article idoni per gran varietat d'ocasions, així com en celebracions diverses tant d'acompanyament de qualsevol àpat o degustació.

Al ser un postres que no requereix mantenir-se en fred, és apropiat per consumir tant a l'estiu com a l'hivern.

Tot i que no està renyit amb cap tipus de beguda en especial, potser és en els moscatells i garnatxes on troba els seus principals aliats durant els postres.

La seva facilitat per a ser transportat, junt amb els adequats embalatges amb els que distribuïm permeten, que, aquest, pugui ser enviat sense problemes a qualsevol punt de la geografia europea.